top of page

Een liefdevolle confrontatie met jezelf dankzij JIJ BENT de liefde

We lijden het meest onder een goed mens te willen zijn. Met dat hoofdstuk begint Juriaan Galavazi zijn nieuwste boek JIJ BENT de liefde. Anders dan de boektitel doet vermoeden, is dit geen zoetsappig boek wat oproept om alleen maar lief te zijn. Waar moedigt Juriaan ons wel toe aan? Om 100 procent onszelf te zijn, zodat we de meeste waarde kunnen toevoegen aan de wereld.


Juriaan erkent dat het allerminst eenvoudig is om onze eigen koers te varen. Ons verlangen om gezien, erkend en gewaardeerd te worden houdt ons vast in een patroon waarin we leven naar de verwachtingen van anderen. Om dit te doorbreken moeten we ons gevoel van zekerheid en controle durven loslaten en nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen.


Prijs betalen

Het is aan ons welke keuze we maken. Gaan we voor de goedkeuring van anderen of voor de verbinding met onszelf? Waar we ook voor kiezen, we betalen altijd een prijs. De vraag is: Welke prijs zijn we bereid te betalen?


Juriaan benadrukt dat hierin geen goed of fout is, maar nodigt ons wel uit om kritisch te kijken naar de relatie met onszelf. Om erachter te komen wat hieraan bijdraagt, is ons lichaam een uitstekende graadmeter. Een fysieke klacht wordt een kans (meer daarover in

zijn eerste boek Van klacht naar kans) als we onszelf durven af te vragen wat het ons wil vertellen.


Dapper

“Dapper zijn niet degenen die geen angst voelen, maar degenen die de angst voelen en toch in staat zijn om te handelen”, aldus Juriaan. Ook hierin is de relatie met onszelf leidend. Ruimte geven aan onze angsten en onzekerheden versterkt deze relatie, waar vluchten voor ons gevoel ons verder van onszelf verwijdert.


Het vraagt ook moed om onszelf in de spiegel aan te kijken. Om verantwoordelijkheid te nemen voor ons gedrag en integer te zijn. Zo verwachten we van anderen dat ze ons helemaal in onze waarde laten, maar doen we dit andersom ook? We zijn bang voor de mening van anderen, maar zijn we zelf oordeelloos? Dit zijn vragen die ons kritisch laten zijn op ons eigen aandeel, om hiermee een basis te leggen voor meer echte en oprechte verbindingen met anderen.


Liefdevol confronterend

Juriaan toont zich scherpzinnig, kwetsbaar en liefdevol confronterend, waarbij hij zijn woorden zorgvuldig kiest. Zo maakt hij ons bewust van het verschil tussen accepteren en aanvaarden, van controle en invloed en van schuld en verantwoordelijkheid.


Naast de overvloed aan kennis deelt Juriaan persoonlijke ervaringen, gedichten en dialogen met coachcliënten om zijn boodschap extra kracht bij te zetten. Om ons aan te moedigen om deze lessen te doorleven, staan in het boek QR-codes die ons leiden naar video’s en een compleet werkboek.


Verlang jij ernaar om vanuit liefde je eigen pad te bewandelen en ben je bereid om het bijbehorende ongemak aan te kijken? Dan is dit prachtige boek een must-read voor jou!

PS: koop je het bij YouBeDo, dan doneer je 2,70 euro van het aankoopbedrag aan een goed doel dat jij kiest.


Commentaires


bottom of page