top of page

Jij bent 100% verantwoordelijk voor je energetische bescherming

Een doe-boek voor gevoelige mensen. Zo noemen Fons Delnooz en Patricia Martinot hun boek Energetische Bescherming. Een boek vol lessen over hoe je energetisch leeglopen bij jezelf kunt opmerken, hoe je de oorzaak ervan kunt opsporen én wat je eraan kunt doen. Ik deel mijn vijf grootste lessen.

1. Hooggevoeligheid gaat over waarneming buiten het bereik van de fysieke zintuigen. Mensen hebben namelijk niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energetisch lichaam dat zich deels in het fysieke bevindt en het deels omvat. Dit energetisch lichaam bestaat uit de aura, chakra’s, meridianen en de ziel. Met behulp van onze aura en chakra’s zijn we voortdurend in interactie met de mensen om ons heen.


2. De kwaliteit van een aura is van groot belang voor de begrenzing van het energiesysteem. Hoe kleiner en dichter een aura is, hoe beter het bescherming biedt tegen invloeden van buiten. Waar een gezond aura tot enkele meters buiten het lichaam reikt, kan deze bij hooggevoelige mensen wel tientallen meters worden. Een groot aura is als een grote antenne die enorm veel informatie kan oppikken uit de omgeving en ook scant het continu de omgeving op zoek naar signalen.


3. Aan de basis van een vergroot aura ligt onveiligheid. Een onveilig gevoel zorgt ervoor dat mensen hun zintuigen zo ver mogelijk uitreiken, zodat ze de omgeving goed kunnen scannen op dreigend gevaar. Die onveiligheid zorgt voor een overtuiging dat je iets in of van het leven niet aankunt en dus beter kunt vluchten. Bij hooggevoelige mensen uit dit vluchten zich vaak in een angst om te voelen, waardoor ze zich terugtrekken uit hun lichaam. Doordat hun aandacht zo naar buiten is gericht, hebben ze ook minder contact met hun innerlijk en vinden ze het moeilijk om aan te geven hoe ze zich voelen of wat ze willen.


4. Een chakra kan worden afgestemd op een chakra van iemand anders. Zo kan de informatie van iemand anders gelezen worden, bijvoorbeeld door het derde oog chakra of het hartchakra. Deze vorm van afstemming komt met een hoge prijs: ze worden een stukje de ander, passen zich teveel aan op basis van de informatie die ze krijgen en verliezen daarmee eigenheid. Ze lopen eerder leeg en raken energetisch vervuild door de ander.


5. Mensen maken via hun energielichaam voortdurend contact met elkaar. Bij energetische beïnvloeding speelt de fysieke afstand tussen personen geen enkele rol; het gebeurt als je elkaar aanraakt maar ook als je in gedachten bij iemand aan de andere kant van de wereld bent. Hoe dan ook, iedere deelnemer aan een energetische interactie kan deze interactie voor 100 procent stoppen. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor wat er energetisch met je gebeurt door wat je zelf doet of toestaat.


Wil jij leren hoe je deze verantwoordelijkheid kunt nemen? Het boek doet zijn naam eer aan en biedt talloze praktische oefeningen om jezelf energetisch te beschermen. Van het energetisch reinigen van een ruimte tot het zorgen voor je eigen gronding, het komt allemaal aan bod.


Nieuwsgierig geworden? Als je het boek bestelt via Youbedo steun je met jouw aankoop een goed doel naar keuze.


Comentários


bottom of page