top of page

Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent

In mijn opleiding tot lichaamsgericht coach leerde ik dat ons lichaam zoveel slimmer is dan wij. We onderschatten de wijsheid van ons lichaam en overschatten we de wijsheid van ons brein. We leven voornamelijk in ons hoofd en negeren de waardevolle signalen die ons lijf ons continu geeft.


Het boek Hoe het lichaam onthoudt wat je zelf vergeten bent kon ik dan ook niet aan mij voorbij laten gaan. Auteur Tom de Prest, deskundige op het gebied van manuele neurotherapie en kinesiologie, geeft inzicht in hoe onze gedachten, gevoelens en emoties onze gezondheid en ons leven beïnvloeden.

Ons lichaam kent geen tijd

De auteur beschrijft in detail hoe ons brein en ons lichaam reageren op onze gedachten en emoties. Het blijkt dat wanneer we piekeren over het verleden of ons zorgen maken over de toekomst, ons lichaam reageert alsof deze gebeurtenissen zich op dit moment voordoen. Waardoor we constant in een stress-situatie verkeren. Langdurige stress houdt ons lichaam vast in overlevingsmodus, waardoor geen herstel of groei in het lichaam mogelijk is.


Emoties zijn verslavend

Tom de Prest legt in detail uit hoe onze cellen zich aanpassen aan de emoties die we ervaren en hoe het komt dat onze emoties steeds intenser worden. Emoties die herhaaldelijk terugkomen kunnen zelfs leiden tot het in- en uitschakelen van genen, waardoor we ziek worden en sneller verouderen.

De sterke verbinding tussen onze body-mind, zoals de auteur dit noemt, maakt het moeilijk om te veranderen. Ons lichaam en onze hersenen doen er namelijk alles aan om de weg van het minste energieverbruik te kiezen.

Je trekt aan wat je uitzendt

Gelukkig biedt het boek ook inzichten in hoe we onze gedachten en emoties in ons voordeel kunnen laten werken. Tom de Prest onderbouwt dit met verschillende onderzoeken en beschrijft hoe visualisatie nieuwe neurale verbindingen kan creëren. Hij legt ook uit hoe onze overtuigingen onze werkelijkheid kunnen vormgeven.

Het is niet verrassend dat de wet van aantrekking meerdere keren in het boek wordt aangehaald. Tom de Prest neemt ons mee in de kwantumfysica en leert ons dat zowel wij als alles om ons heen uit energie bestaat en ons eigen energieveld wordt bepaald door onze gedachten en emoties. Zo trekken we, op energetisch niveau, aan wat we uitzenden.


Een nieuwe jij

In het laatste hoofdstuk van het boek wordt de lezer aangespoord tot actie. Als de motivatie voor verandering sterk genoeg is, kunnen we aan de slag met de 4 stappen naar 'een nieuwe jij', zoals Tom de Prest het noemt. Het creëren van een visie, dankbaarheid tonen, in het moment leven en visualiseren vormen de sleutel tot transformatie. Vervolgens kan het universum zijn werk doen.


Tom de Prest slaagt erin om complexe materie begrijpelijk en toepasbaar te maken. Een meer vloeiende schrijfstijl en een logischere structuur zouden het boek nog krachtiger kunnen maken. Als je hier als lezer aan voorbij kunt gaan is dit een laagdrempelig boek om je onder te dompelen in de body-mind connectie.


Wil jij dit boek lezen? Door te bestellen bij Youbedo steun je niet alleen jezelf maar ook een goed doel naar keuze!


Yorumlar


bottom of page