top of page

De kracht van keuze | Kelly Weekers

“Je kunt keuzes niet uit de weg gaan, je kiest altijd”. Dit besef geeft je de kans om te kiezen voor wat voor jou het beste is. Welk effect dit heeft op je leven en het geluk dat je ervaart, maakt Kelly Weekers duidelijk in haar nieuwste boek De kracht van keuze.


Aan de hand van haar persoonlijke verhaal laat Kelly zien dat je, ongeacht wat er op je pad komt, altijd de keuze hebt hoe je ermee om wilt gaan. Blijf je hangen in de slachtofferrol, accepteer je de situatie of kies je voor verandering?


Kelly moedigt je aan om te accepteren wat je niet kunt veranderen en aan te pakken waar je wel invloed op hebt. Dit gaat niet zonder slag of stoot, het vraagt dat je los durft te komen van wat anderen van je verwachten en dat je je eigen mening belangrijker maakt. Dit doe je door jezelf andere vragen te stellen.


Maakbaarheid

Betekent dit dat het leven maakbaar is? Nee, daar is Kelly stellig in: “We krijgen allemaal te maken met shit waar we zelf niet voor hebben gekozen.” Kelly moedigt je aan om door de pijn heen te gaan, zonder een tent op te zetten in kamp zelfmedelijden.


Ook als het gaat om rouw en verlies kun je jezelf de juiste vragen stellen, zoals: hoe wil ik het verdriet verwerken? Daarnaast biedt het besef dat de dood bij het leven hoort je juist extra reden om te genieten van wat er nu is.


De kracht van keuze is een toegankelijk boek dat je in één ruk uit wilt lezen. Met haar relativeringsvermogen, openheid en lef geeft Kelly het vertrouwen dat je keuzes voor jezelf mag maken. Verwacht geen typisch zelfhulpboek wat je tijdens het lezen uitnodigt tot actie, maar een inspirerend verhaal met lessen die je op eigen wijze mag integreren in jouw leven.


Wil je De kracht van keuze lezen? Door te kopen bij Youbedo kies je niet alleen wat het beste is voor jou, maar ook voor anderen.
Kommentare


bottom of page