top of page

8 regels van de liefde | Jay Shetty

Ik dacht altijd dat liefde vanzelfsprekend was en vanzelf ging. Of beter gezegd: Ik dacht niet over de liefde na, wat duidelijk maakt dat ik het voor lief nam. Dit veranderde toen ik ruim 10 jaar geleden mijn huidige partner ontmoette.


In tegenstelling tot eerdere relaties werd ik uitgedaagd om op mezelf te reflecteren, vanuit liefde te communiceren en hem aan te moedigen om zijn dromen na te jagen. Ik ontdekte stap voor stap dat liefde geen eindstation is, maar juist een voortdurende uitnodiging om te groeien en ontwikkelen.


8 regels van de liefde

Dit is ook een les die Jay Shetty ons wil bijbrengen. “Net als een bloem kunnen we liefde alleen door constante zorg en aandacht in leven houden”, aldus Jay. Hoe we dat kunnen doen, leert hij ons in zijn boek 8 regels van de liefde, waarin hij eeuwenoude wijsheid combineert met moderne wetenschap. Alle fasen van de liefde komen aan bod, van voorbereiding op een relatie tot het verbreken ervan.


Zoals ik zelf mag ervaren, zijn relaties de ultieme leerschool, mits we in de spiegel durven te kijken die de ander ons voorhoudt. Of zoals de auteur schrijft: “Je partner is je goeroe en je leerling”. Dit betekent ook dat we obstakels in een relatie niet moeten vermijden, maar aan mogen aangrijpen als kans om samen te groeien.


Door productief ruzie te maken, zoals dit in het boek wordt genoemd, kunnen beiden partners als team winnen. Toch moedigt Jay Shetty ons juist aan om ook onze eigen doelen na te jagen. Door ruimte te geven aan onze passie, of dharma, kunnen we de beste versie van onszelf zijn én geven aan de ander.
Jay schuwt ongemak niet

De kennisdichtheid van het boek nodigt de lezer uit om het niet enkel te lezen, maar ook te bestuderen. De talloze praktische tips en oefeningen vragen erom doorleefd te worden. Jay Shetty schuwt daarbij geen ongemakkelijke situaties. Zo deelt hij vragen die we op een eerste date kunnen stellen tot een stappenplan om een ruzie-overeenkomst op te stellen.


Al is dit niet de primaire insteek van Jay Shetty’s boodschap, de regels die hij beschrijft zijn ook buiten een romantische relatie toepasbaar. Zo leert hij ons hoe we onze waarden kunnen ontdekken, onze levensvervulling kunnen vinden en ons ego kunnen zuiveren. Lessen die ons helpen om persoonlijk te groeien, meer geluk te ervaren en oprechte verbinding met anderen aan te gaan.


8 regels van de liefde is dan ook een boek voor iedereen die meer liefde wil ervaren. In het laatste deel van het boek wordt bekrachtigt dat liefde niet is voorbehouden aan een relatie, maar dat we het kunnen uitbreiden tot ieder persoon, op elk moment in ons leven. “Liefde is altijd beschikbaar door haar aan anderen te geven”, zo besluit Jay Shetty.

Ben je nieuwsgierig geworden naar 8 regels van de liefde? Door het boek te kopen via Youbedo breng je wat extra liefde in de wereld.

Comments


bottom of page