top of page
Life coach Elodie Bullens

In 2019 nam ik een besluit dat mijn leven veranderde...
 

en waardoor ik stap voor stap mijn missie ontdekte.

namelijk:

Mezelf, anderen en de wereld waarin we leven beter begrijpen en mensen inspireren om meer vanuit liefde te leven. 

Mijn besluit

Toen mijn moeder ernstig ziek werd en ik de eindigheid van het leven van zo dichtbij meemaakte was ik vastberaden ervoor te zorgen dat ik alles uit mijn leven zou halen. Ik zou mijn hart gaan volgen.

 

Het werd tijd dat ik ging doen waar ik blij van werd. Ik moest de rest van mijn, toch al veel te korte, leven met mezelf doorbrengen en ik was helemaal klaar met dat gevecht in mezelf. Ik wilde me niet langer laten tegenhouden door de negatieve stemmen in mijn hoofd die me vertelden dat het niet goed genoeg was wat ik deed. Dat ík niet goed genoeg was. Ik wilde me niet meer continu druk maken om wat anderen van me vonden. En stoppen met alles te doen om maar aardig gevonden te worden. 

Met dit besluit kwam ik stap voor stap dichter bij mezelf, leerde ik wat bij mij past en waar ik energie van krijg. Mijn lat ging omlaag, ik kon meer loslaten en kreeg vertrouwen in mezelf. Dit was nieuw voor mij.

Life coach Elodie Bullens
Life coach Elodie Bullens

Waar ik vandaan kom

Vanaf mijn puberteit begon de innerlijke strijd met mezelf en die heeft zo'n 15 jaar aangehouden. Een strijd waarin ik gek werd van mijn gedachten. Ik kraakte mezelf continu af en maakte me bij alles wat ik deed druk over wat anderen ervan zouden vinden. Ik maakte mezelf wijs dat iedereen tegen mij was. Wat ik ook deed en hoe hard ik ook werkte, ik vond mezelf nooit goed genoeg. Ik piekerde me suf, was perfectionistisch en een control freak. Dit uitte zich ook in mijn relaties, waarin ik hoge verwachtingen had van de ander en mijn lontje soms korter was dan ik zou willen.

Dit alles was normaal voor mij, totdat ik ontdekte dat het ook anders kon..

Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen, voordat je het kunt zijn

Loesje

Hoe het begon

Op mijn 22e kreeg ik een relatie met Glenn. Inmiddels zijn we al ruim 10 jaar zielsgelukkig, maar onze relatie ging in het begin niet vanzelf. De liefde die ik voor hem voelde maakte me extra kwetsbaar en vergrootte mijn onzekerheden uit. Dit was voor mij de druppel. Ik was zó klaar met de negatieve gedachten over mezelf dat ik hulp zocht bij een coach op de universiteit. Dankzij de persoonlijke gesprekken kreeg ik langzaam het vertrouwen dat ik niet gedoemd was om mijn hele leven tegen mezelf te strijden. Dit was voor mij het begin van mijn persoonlijke ontwikkelreis..

In de jaren die volgde was ik vastbesloten om zowel van binnen als van buiten een fijner mens te worden. In mijn zoektocht verslond ik talloze boeken en podcasts om de sleutel naar geluk te vinden. De onvrede met mezelf gaf mij de kracht om alles wat ik leerde toe te passen in mijn eigen leven. Stapje voor stapje leerde ik meer over mezelf en ontdekte dat mijn buitenwereld werd bepaald door mijn binnenwereld. 

 

Mijn leven werd zoveel fijner, lichter en mooier..

Life coach Elodie Bullens

Leven vanuit mijn hart 

In 2019 moesten we na een heftig ziekteverloop afscheid nemen van mijn moeder. Het verlies en het gemis van haar in mijn leven is het meest pijnlijke wat ik heb meegemaakt. Tegelijkertijd gaf het mij een bepaalde kracht en moed. Toen ik de eindigheid van het leven van zo dichtbij meemaakte, was ik vastbesloten ervoor te zorgen dat ik alles uit mijn leven zou halen.

De eerste stap was dat ik begeleiding zocht van een coach om meer rust te vinden in mezelf. Ik leerde mijn negatieve gedachten om te buigen, mijn behoeften uit te spreken en meer keuzes te maken voor mezelf. Dit maakte een wereld van verschil op mijn leven, iets waar ik mijn toenmalige coach nog steeds dankbaar voor ben. Tevens werd er tijdens dit traject een ander zaadje geplant.

Mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling was inmiddels zo groot geworden dat ik wist dat ik hier iets mee mocht gaan doen. Ieder vrij moment besteedde ik aan het lezen en leren over waarom mensen doen wat ze doen en wat bijdraagt aan een gelukkig leven. Diep van binnen voelde ik dat mijn hart die richting op wilde gaan, maar mijn hoofd blokkeerde me.

 

'Ik was toch het meisje van de dieren? Ik ben toch op aarde om dieren te beschermen?' Mijn hele leven had de bescherming van dieren centraal gestaan in mijn leven en ik had een goede baan op dit vlak. Ik kon niet begrijpen waarom ik zo werd aangetrokken tot het geluk en gedrag van mensen.

Ik wist echter dat ik zelf kon bepalen of ik me door de stemmetjes in mijn hoofd zou laten leiden. En dat deed ik niet. Ik liet mijn hart leiden..  

Grow Your Vision

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction.

Double click to edit and add your own text.

Life coach Elodie Bullens

Down to heart

Ik volgde meerdere professionele coachopleidingen, onder andere tot lichaamsgericht coach en holistisch levenscoach, en begon stap voor stap te bewegen in de richting van mijn hart. Hoe meer ik leerde en ervaarde, hoe meer ik voelde dat dit is wat ik nu mag doen. Ik wil anderen inspireren om meer vanuit liefde te leven.

 

Pas later kwam ik tot het inzicht hoe mijn passies voor dieren en mensen met elkaar verband houden. Leven vanuit ons hart betekent voor mij dat we liefdevol omgaan met onszelf, maar ook met andere mensen, dieren en onze planeet. Voor mij viel alles op zijn plek. 

En vanuit deze plek werd Down to heart geboren.

 

Wil je me nóg beter leren kennen? 

  • Ik ben opgegroeid op het platteland en was als kind altijd buiten bij mijn dieren te vinden. Ik dook in de badkuip van mijn eenden om hem schoon te maken, ging wandelen met mijn cavia's en konijnen in de kinderwagen en zette mijn pony weleens letterlijk in de gang. 

  • Ik kijk geen tv of series en hooguit 3 keer per jaar een film. Geef mij maar een boek.

  • Ik ben chaotisch in huis. Ik krijg steevast commentaar van mijn vriend over hoe mijn kledingkast en de vaatwasser erbij staan.  

  • Het is een wonder dat ik mijn vriend in 2012 heb ontmoet op een Halloween feest, aangezien ik bang ben voor verklede mensen.   

  • Ik eet sinds mijn 17e vegetarisch en de laatste jaren nagenoeg plantaardig

  • Ik ben gek op (gezond) koken en bakken. Mits het niet te lang duurt. 

  • Ik noemde mezelf altijd asportief maar mag dat niet meer zeggen sinds ik een marathon heb gelopen en hardlopend de Alpe d'HuZes heb beklommen.

  • Omdat ik hoop dat ons 16 jaar oude hondje nog even bij ons mag blijven zeg ik iedere dag tegen hem: 'Jij wordt de oudste hond ter wereld hè.'

bottom of page