top of page
MomentsbyQuinty2.jpg

In 2019 nam ik een besluit dat mijn leven veranderde...
 

en waardoor ik stap voor stap mijn missie ontdekte.

namelijk:

Mezelf, anderen en de wereld waarin we leven beter begrijpen en mensen inspireren om meer vanuit hun hart te leven. 

Ik ga alles uit het leven halen. En mijn hart volgen.

Toen mijn moeder ernstig ziek werd en ik de eindigheid van het leven van zo dichtbij meemaakte was ik vastberaden ervoor te zorgen dat ik alles uit mijn leven zou halen. Ik zou mijn hart gaan volgen

Ik besloot om against all odds mijn Master diploma aan de kant te schuiven en stortte me volledig op het leren van alles wat met persoonlijke groei te maken had. Mijn grootste passie

 

Toch was dit nou niet bepaald het pad dat ik altijd voor ogen had gehad. Sterker nog: als je me dit 10 jaar geleden had verteld, had ik je nooit geloofd..  

Life coach Elodie Bullens
Life coach Elodie Bullens

Ik was altijd in gevecht met mezelf

Vanaf mijn puberteit begon de innerlijke strijd met mezelf en die heeft zo'n 15 jaar aangehouden. Een strijd waarin ik gek werd van mijn gedachten. Ik kraakte mezelf continu af en maakte me bij alles wat ik deed druk over wat anderen ervan zouden vinden. Ik maakte mezelf wijs dat iedereen tegen mij was. Wat ik ook deed en hoe hard ik ook werkte, ik vond mezelf nooit goed genoeg. Ik piekerde me suf, was perfectionistisch en een control freak. Dit uitte zich ook in mijn relaties, waarin ik hoge verwachtingen had van de ander en mijn lontje soms korter was dan ik zou willen.

Dit alles was normaal voor mij, totdat ik ontdekte dat het ook anders kon..

Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen, voordat je het kunt zijn

Loesje

Ik ontdekte sleutels tot geluk

Op mijn 22e kreeg ik een relatie met mijn huidige partner Glenn. Inmiddels zijn we al ruim 10 jaar zielsgelukkig, maar onze relatie ging in het begin niet vanzelf. Ik kon totaal niet praten over wat er in me omging, laat staan dat ik mijn gevoelens kon uiten. Ik kon dan werkelijk geen woord uitbrengen. Met als gevolg, veel gedoe tussen ons en nog meer gedoe in mezelf.

 

Dit was voor mij de druppel. Ik was zó klaar met de negatieve gedachten over mezelf dat ik hulp zocht bij een coach op de universiteit. Daar leerde ik stap voor stap dat al die vreselijke verhalen die ik had over mezelf, echt alleen verhalen waren. Niet de werkelijkheid, maar gedachten in mijn hoofd. En dat inzicht was voor mij het begin van een persoonlijke ontwikkelreis.. 

In de jaren die volgde was ik vastbesloten om zowel van binnen als van buiten een fijner mens te worden. In mijn zoektocht verslond ik meer dan honderd boeken en podcasts om de sleutel naar rust in mezelf te vinden. Ook zocht ik opnieuw begeleiding van een coach

 

Er ging letterlijk een wereld voor me open. Ik wist niet dat dit mogelijk was.. 

 

 

 Ik ontdekte onder andere

 • Onze gedachten zijn niet de werkelijkheid. Het is aan ons of ze werkelijkheid laten worden, door ons er wel of niet door te laten leiden. 

 • Alles wat we doen doen we met een reden. Het heeft ons voorheen geholpen. Dat wil niet zeggen dat het nog steeds helpend is voor ons.

 • Ons lichaam is onze bondgenoot. De verbinding met ons lijf is essentieel om onze emoties te doorvoelen, te ontdekken waar we behoefte aan hebben én om te kunnen genieten van het leven. 

 • We zijn bedoeld om te stralen en te genieten van het leven. Het leven hoeft geen strijd te zijn, met alleen maar hard werken.  

 • We kunnen als mens (heel veel) veranderen. We zijn niet gedoemd om te blijven hangen in oude, niet helpende patronen. 

Life coach Elodie Bullens

Het vraagt moed om je hart te volgen

In diezelfde periode kwam mijn leven op zijn kop te staan. In 2019 moesten we na een heftig ziekteverloop afscheid nemen van mijn moeder. Het verlies en het gemis van haar in mijn leven is het meest pijnlijke wat ik heb meegemaakt. Tegelijkertijd gaf het mij een bepaalde kracht en moed. Toen ik de eindigheid van het leven van zo dichtbij meemaakte, was ik vastbesloten ervoor te zorgen dat ik alles uit mijn leven zou halen.

Dat betekende ook dat ik heel eerlijk moest zijn tegen mezelfMijn goede baan, waar ik zo hard voor had gewerkt, paste niet meer. Ik moest mezelf naar mijn werk slepen, was na een werkdag helemaal leeg en vroeg mezelf alsmaar af 'waarom doe ik dit nog?' Ieder vrij moment besteedde ik aan het leren over waarom mensen doen wat ze doen en wat bijdraagt aan een gelukkig leven. Dát was mijn passie! En dat was de richting van mijn hart.. 

Maar toen kwamen alle bezwaren van mijn hoofd. Mijn hoofd gaf me 357 redenen om gewoon te blijven waar ik zat en vooral geen 'gekke' dingen te doen. 

Gelukkig had ik geleerd dat ik zelf kon bepalen of ik naar die stemmetjes in mijn hoofd zou luisteren. En dat deed ik niet. Ik liet mijn hart leiden.. 

Grow Your Vision

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction.

Double click to edit and add your own text.

Life coach Elodie Bullens

Let's get down to heart

Dat deed ik echter niet zomaar. Ook al had ik in mijn opleiding tot rechercheur (ja, dat heb ik ook een aantal jaar gedaan) al geleerd om ijzersterke vragen te stellen, en had ik inmiddels 10 jaar lang kennis verzameld over persoonlijke groei; ik wilde nog veel meer leren. 

Om als coach gedegen aan de slag te gaan, volgde ik meerdere professionele coachopleidingen. Hierdoor mag ik mezelf nu lichaamsgericht coach en holistisch levenscoach noemen.

Ik ben zo dankbaar dat ik als coach vrouwen mag begeleiden naar meer rust in zichzelf, zodat ze hun hart durven te volgen en echt kunnen gaan genieten van de kleine, fijne dingen in het leven. 

 

Naast mijn eigen coachpraktijk werk ik bij de gemeente als leefstijlconsulent. Met veel enthousiasme zet ik me in voor het geluk en de gezondheid van inwoners. Het allerleukst aan deze baan vind ik het geven van workshops om mensen te inspireren om te gaan voor wat hun blij maakt

Ben je benieuwd naar mijn hele CV? Kijk dan gerust op mijn LinkedIn pagina. 

Wil je me nóg beter leren kennen? 

 • Ik ben opgegroeid op het platteland en was als kind altijd buiten bij mijn dieren te vinden. Ik dook in de badkuip van mijn eenden om hem schoon te maken, ging wandelen met mijn cavia's en konijnen in de kinderwagen en zette mijn pony weleens letterlijk in de gang. 

 • Ik kijk geen tv of series en hooguit 3 keer per jaar een film. Geef mij maar een boek.

 • Ik ben chaotisch in huis. Ik krijg steevast commentaar van mijn vriend over hoe mijn kledingkast en de vaatwasser erbij staan.  

 • Het is een wonder dat ik mijn vriend in 2012 heb ontmoet op een Halloween feest, aangezien ik bang ben voor verklede mensen.   

 • Ik eet sinds mijn 17e vegetarisch en de laatste jaren nagenoeg plantaardig

 • Ik ben gek op (gezond) koken en bakken. Mits het niet te lang duurt. 

 • Ik noemde mezelf altijd asportief maar mag dat niet meer zeggen sinds ik een marathon heb gelopen en hardlopend de Alpe d'HuZes heb beklommen.

 • Omdat ik hoop dat ons 16 jaar oude hondje nog even bij ons mag blijven zeg ik iedere dag tegen hem: 'Jij wordt de oudste hond ter wereld hè.'

Ik ben heel benieuwd naar jou..

Wie ben jij? Waar verlang jij naar? Wat zou je jezelf gunnen? En wat houdt je nog tegen? 

Als je het gevoel hebt dat je vastloopt, weet dan dat dat heel menselijk is. En dat het moedig is om om hulp te vragen. Je hoeft het niet alleen te doen (ook al doe je dat het liefste wel). 

Deel met me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of ik hierin iets voor je kan betekenen. Als ik denk dat dat niet zo is, dan deel ik dat eerlijk met je en help ik je om een passend alternatief te vinden. 

Laat het me weten via onderstaand formulier.

Leuk om met je in contact te komen. Tot snel! 

bottom of page